Nieuwsbrief 3: Voorjaar 2020

*|MC:SUBJECT|*
Open deze e-mail in je browser  

N I E U W S B R I E F

  
Vensterbezoeken: een creatieve oplossing 
Lieve mensen, het is een rare tijd. In verband met het coronavirus en de daarbij horende richtlijnen van het RIVM kunnen wij voorlopig geen ouderen meer bezoeken. Althans, dat dachten we. Maar we hebben vrijdag jl. iets nieuws uitgeprobeerd, een ‘vensterbezoek’. Speler Robbert kon zo (samen met compagnon ‘Jo’) toch op bezoek bij zijn zieke moeder in het verpleeghuis. Het bleek voor alle bewoners een erg welkome afleiding te zijn. We hopen de komende tijd meer van deze vensterbezoeken aan huizen te kunnen brengen, daarom zullen wij alle donaties die komende weken binnenkomen besteden aan een vensterbezoek, om zo de bewoners van verzorgingstehuizen even afleiding te geven van alle hectiek rondom corona. 
Even voorstellen
Mijn naam is Marielle en ik ben 29 jaar. De komende periode ga ik, als fondsenwerver, me met veel liefde een aantal uur per maand inzetten voor Sunshine Society, om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk mensen in verzorgingshuizen kunnen verblijden met een muzikaal bezoek. Ik werk ook als fondsenwerver bij Oorkaan: het jeugdmuziekgezelschap dat concerten voor een jong publiek maakt en over de hele wereld ten gehore brengt. Daarnaast werk ik als fotograaf en speel ik in mijn vrije tijd cello en piano. Muziek en creativiteit spelen een belangrijke rol in mijn leven en ik hoop dat we de kracht die daarvan uitgaat samen kunnen inzetten om zoveel mogelijk mensen te bereiken, ook in moeilijke tijden. Wie weet tot ziens!
Een gulle donatie van de Utrechtse Rotary
Op 17 februari hielden voorzitter Monique en speler Joost een presentatie over ons werk bij de afdeling Utrecht West van de Rotary. Deze afdeling heeft een speciale actie gehouden waarvan de opbrengst van €900 naar de Sunshine Society ging. Naast deze prachtige bijdrage is de organisatie ook bereid om met ons mee te denken over onze (financiële) toekomst. Veel dank aan de leden van de Utrechtse Rotary!
Een lichtpuntje in deze moeilijke tijd 
Het corona virus.. Mijn moeder weet niet goed wat het is en het maakt haar heel angstig. Op TV praat men over niets anders en mijn moeder belt mij in paniek om de 20 minuten op. Ze is 82, dementerend, woont nog thuis, alleen, en de vaste dagen naar de zorgboerderij zijn gecanceld. Robbert en Joost besloten een liedje voor mijn moedertje op te nemen, wat haar even "uit het virus" kon halen. Ze was zo verrast door dit filmpje en de thuiszorg laat het haar elke dag even zien. Heel even gaat het dan niet over alle zieken, maar om die 2 soldaatjes: "Die ken ik toch hé?". "Ja mam, die ken je. "Nou dat heb ik dan tenminste goed onthouden. Mag ik het nog eens zien?" 
Interview met Esther Nauman

Even voorstellen

Mijn naam is Esther Nauman en ik werk bij Verpleeghuis Antonius Binnenweg te Rotterdam. Als jong meisje droomde ik ervan om met jonge kinderen te gaan werken, maar dat is het uiteindelijk niet geworden. Mijn oma nam deel aan diverse activiteiten en vroeg mij om eens te komen kijken, omdat zij dacht dat dat werk bij mij zou passen. En dat was ook zo.

 Inmiddels werk ik bijna 16 jaar als activiteitenbegeleider in de zorg bij dementerende ouderen en sinds drie jaar ook met jonge mensen met dementie. Zij hebben een vorm van dementie die voor hun 65ste levensjaar is gediagnosticeerd en hebben daarom een heel ander netwerk dan dementerende ouderen. Deze mensen hebben vaak een partner, jonge kinderen, maar mogelijk ook nog ouders.

Over de Sunshine Society
De duo’s van Sunshine Society brengen alle bewoners van onze ‘wonen met zorg’-afdelingen een ‘geluksmoment’, dit kan in de vorm zijn van een lach, maar ook van een traan. De spelers maken contact door in de belevingswereld van de doelgroep te stappen en maken gebruik van muziek, zang en humor. Een bewoner vertelde mij dat het bezoek haar vreugde brengt, een feestje, en dat ze even niet hoeft te denken aan het verdriet dat zij soms heeft. Er zijn ook bewoners die eerst de kat uit de boom kijken, maar op het moment dat een ‘Sunshine’ bij hen gaat zitten en persoonlijke aandacht biedt, ontstaat er vervolgens heel veel, zoals: gesprekken, meezingen met liedjes, maar er kunnen ook bepaalde emoties ontstaan. Ook voor de ‘passieve’ bewoners in een rolstoel maken zij tijd om één op één aandacht te bieden. Het is zo mooi om te zien dat bewoners waarmee het soms moeilijk is om contact te maken, toch een glimlach krijgen. 

Esther Nauman
Activiteitenbegeleidster afdeling Welzijn
Afdelingen Dominicus/Donatus/ Laurentius en Matheus

 
Facebook Sunshine Society
LinkedIn
Website Sunshine Society
Email
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, alle rechten voorbehouden. 
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Contactgegevens:
06-49881648
Stichting Sunshine Society, Urlusstraat 35, 3533 SM Utrecht 
IBAN NL07 INGB 0006 2723 02

Voeg ons toe aan je contactenlijst. *|END:IF|*

Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hier af.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*